fakta.ba

Nikšić odgovorio Ružniću i ostalima: Pozivam sve da prestanu s političkim obračunima, Krajina nije ničija babovina

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić  (SDP BiH) oglasio se na…

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić  (SDP BiH) oglasio se na društvenim mrežama nakon što je Vlada FBiH izdvojila 500.000 KM interventne pomoći za Unsko-sanski kanton.

– Mi pomoć nismo ponudili nego smo je osigurali. Za Bihać, Bosansku Krupu i Sanski Most odobrili smo po 150 000 maraka, a za Ključ 50 000. Svjesni smo sve vrijeme teške situacije i radimo sve što možemo da osiguramo podršku poplavljenim područjima. Svi ministri u Vladi danas su jednoglasno bili uz građane Unsko-sanskog kantona.

Nismo niti ćemo unesrećene ostaviti same. Vlada Federacije BiH se od početka stavila na raspolaganje za svaku vrstu pomoći od prvih naznaka eskalacije situacije i pogoršanja vremenskih uslova. Članovi Vlade su na terenu od početka. Civilna zaštita je pripravna i odmah je stavila svoje resurse na raspolaganje.

Sutra ćemo obići naugroženija područja, da na licu mjesta steknemo uvid i planiramo dalje korake. Ne zanima nas politizacija. Ne idemo tamo ni zbog kamera ni da se bilo kome dokazujemo, već da budemo uz ljude. Pozivamo sve zvaničnike na svim nivoima da se prestanu politički obračunavati i da konkretno doprinesu rješavanju problema. Današnjih pola miliona maraka će poslužiti za trenutnu pomoć. Potom ćemo pomoći još i još, sve dok bude bilo potrebe – naveo je premijer FBiH.

Facebook status Nermina Nikšića - Avaz

Prije Facebook statusa odgovorio je za N1 na kritike premijera USK Mustafe Ružnića.

– To nije babovina premijera USK pa da on određuje ko će doći ili neće doći, mi idemo širom BiH, bili smo prije dva-tri dana u Banjoj Luci, naravno da ćemo doći i u USK to je dio Federacije dio BiH, to su naši građani, naši ljudi i to što neko želi od svega toga napravi politizaciju to je njegov problem, ja tu ne tražim nikakav alibi niti se želim upuštati na taj nivo, rekao sam već, mi nismo ponudili, mi smo odobrili pomoć onima koji su se za tu pomoć obratili. 

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba