fakta.ba

Nikšić: Vlast Federacije BiH usvojila prve reformske zakone

Premijer FBiH Nermin Nikšić objavio je na svom facebook profilu…

Premijer FBiH Nermin Nikšić objavio je na svom facebook profilu da je vlast u Federaciji BiH uspjela, uprkos brojnim opstrukcijama i pokušajima da se populizmom skrene pažnja i omalovaži njihova politika konkretnih rješenja – jer je Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio set vrlo važnih energetskih zakona. 

– Dom naroda će, ne sumnjam u to, potvrditi ove zakone. Ovo je dokaz da se pregovorima, kompromisom i razumnom politikom može postići mnogo više nego svađama i blokadama. Mi ćemo nastaviti ići reformskim putem, kao što smo i obećali. Želim zahvaliti svih zastupnicima koji su podržali ove vrlo važne zakone. Potvrdili su time da imaju razumijevanja za ubrzanje našeg puta u EU. Korak po korak, ali ćemo te zadatke polako rješavati – naveo je Nikšić.

Podsjetio je da je BiH članica Energetske zajednice čime smo se obavezali da ćemo implementirati niz pravila iz EU, s toga su vodili računa da zakoni budu usklađeni s pravnom stečevinom EU i Evropske zajednice.

– Neizmjerno me raduje da smo se konačno pokrenuli na našem putu ka EU. Vrlo dobro znam koliko je truda uloženo od strane prije svega ministra Vedrana Lakića, ali i njegovih kolegica i kolega, u danima u kojima smo usaglašavali prijedlog zakona. Zato još jednom svima čestitam, veliko hvala, ponosan sam i idemo dalje – poručio je Nikšić.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba