fakta.ba

Novalić čestitao Dan nezavisnosti BiH: Želim da uvijek budemo ponosni na svoju domovinu

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, u svoje i…

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, u svoje i uime Vlade Federacije BiH, uputio je čestitku za Prvi mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Čestitku prenosimo u cijelosti:

– Svi građani Bosne i Hercegovine koji vole i cijene našu domovinu, uvijek trebaju biti ponosni na historijski kontinuitet naše države. Vjerovali smo u našu zemlju i kada je bilo najteže, a opstala je i preživjela kada je malo ko vjerovao da će se to desiti. Međunarodno priznanje naše države koje je uslijedilo nakon glasanja za nezavisnost BiH, činjenica je koja se mora uvažavati, ali i obaveza svima nama da čuvamo i razvijamo svoju domovinu.

Želim da nam iskazano opredjeljenje građana za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda koji u njoj žive, na referendumu 29. februara i 1. marta 1992. godine, bude obaveza da trebamo čuvati njen suverenitet i teritorijalni integritet, te vrijednosti i prava svih njenih građana i naroda.

Na tom putu neophodno je i da nastavimo ulagati u našu ekonomiju, koja će omogućiti bolji život građanima, ali i uslove za razvoj zemlje. Samo jaka ekonomija garant je sigurnosti i stabilnosti, i to je put kojim moramo ići i kojim se, na kraju krajeva, iskazuje i patriotizam.

Posebno želim poručiti mladim ljudima da su najveća snaga koju ova zemlja ima. Uz  njegovanje historijskih tekovina domovine, njihova vjera da ova zemlja može i treba brže krenuti ka razvoju, upravo je put kojim se čuva država i njena nezavisnost, te gradi budućnost.

Svima koji nose ovu zemlju u srcu, posebno onima koji su je u najtežim vremenima branili,  želim sretan Dan nezavisnosti BiH, uz najiskrenije želje za bolju budućnost jedine nam domovine i svih njenih građana i naroda – kaže se u čestitki premijera Novalića, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba