fakta.ba

Novi dron udario u zgradu u centru Moskve, ne zna se ko izvodi napade šestu noć zaredom

Vlada panika

Još jedan dron u centru Moskve je udario u zgradu, potvrdio je gradonačelnik Sergej Sobjan. Bila je to šesta uzastopna noć zračnih napada na regiju glavnog grada Rusije.

Protuzračna odbrana je oborila još dvije bespilotne letjelice u okruzima Mozhaisk i Khimki u moskovskoj regiji.

Nema izvještaja o žrtvama i nije jasno ko je izveo napad, a ruski dužnosnici opisali su to kao “još jedan pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad”, piše BBC.

Ukrajina obično ne komentariše ko stoji iza napada unutar ruskog teritorija dok su iz američkog State Departmenta saopćili da Washington nije poticao napade dronovima u Rusiji, ali da je na Ukrajini da odluči kako će se braniti te da Rusija može okončati rat u bilo kojem trenutku povlačenjem sa teritorije svog susjeda.

Svi letovi prema moskovskim aerodromima i iz njih obustavljeni su rano u srijedu, što je mjera koja se više puta poduzimala posljednjih dana.

Dron koji je udario u zgradu u izgradnji u kompleksu Moscow City bio je potisnut sistemom elektroničkog ratovanja, saopćilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba