fakta.ba

Novinari se okupili u Banjoj Luci: Podrška kolegi Nikoli Morači

Veliki broj novinara okupio se na Trgu Krajine u Banjoj…

Veliki broj novinara okupio se na Trgu Krajine u Banjoj Luci u znak protesta zbog postupanja policije i tužilaštva prema novinaru Nikoli Morača, novinaru “EuroBlica” i portala Srpskainfo. Morači je postao osumnjičeni nakon što, kako tvrdi, nije htio odati izvor svojih informacija.

Nakon skupa na Trgu Krajine novinari su se uputili ka Policijskoj upravi Banja Luka. Na ulazu u Policijsku upravu nalaze se dva policajca koja posmatraju okupljene.

Kolege su u znak podrške kolegi ispred PU Banjaluka podigli telefone, na kojima se nalazila fotografija novinara Morače sa porukom “Vratite telefon”.

– Od kada postoji novinarstvo čuvanje izvora bila je prva lekcija koju smo savladali pri ulasku u redakciju. Ukoliko ovim pritiskom žele da nam onemoguće da imamo vlastite izvore, onda će se novinarstvo svesti na prekucavanje saopćenja, a ova profesija obesmisliti. 

Pitam se da li je sljedeći korak da njima šaljemo tekstove na autorizaciju – kaže novinar Nezavisnih novina i Nikolin dugogodišnji kolega Dragan Sladojević.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba