fakta.ba

Novinarka poslala pismo OB ‘Prim.dr Abdulah Nakaš’: Moj boravak u vašoj bolnici je protekao kao u hotelu sa pet zvjezdica

Novinarka BH Radija 1 Merima Kurtović-Pašalić poslala je pismo zahvale…

Novinarka BH Radija 1 Merima Kurtović-Pašalić poslala je pismo zahvale Općoj bolnici “Prim.dr Abdulah Nakaš” Sarajevo.

Kako je navela u pismu, koje je u posjedu portala Radiosarajevo.ba, u ovu bolnicu urgentno je primljena 12. juna 2023. godine jer je na poslu pripremajući Jutarnji dnevnik pala, a nakon pregleda dežurne neurologinje prof.dr. Merite Tirić-Čampara ustanovljeno je da je imala moždani udar.

“Na bolničkom liječenju, Odjel neurologija, provela sam 17 dana i obzirom da sam prvi put bila hospitalizirana za mene je to bio i svojevrstan šok.

Međutim, zahvaljujući izuzetno profesionalnom, stručnom, susretljivom, a u isto vrijeme jednostavnom i pristupačnom osoblju, moj boravak u vašoj bolnici je protekao kao u hotelu sa pet zvjezdica.

Koristim se prilikom da vama lično (direktoru prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću) kao generalnom direktoru OBS zahvalim na domaćinskom odnosu prema ovoj ustanovi koja je od velikog značaja za sve nas kada se nađemo u situaciji da nam je potrebno hospitalizacija.

Moram da pohvalim prije svega stručnost, sposobnost i profesionalnim specijalista neurologa, posebno profesoricu Meritu Tirić-Čampara koja je mene vodila, ali i cijeli tim koji je dolazio u redovne vizite i na jednostavan, a profesionalan i stručan način su se obraćali svim pacijentima.

Također, izdvajam i angažman fizijatrice Sabine Jerković, koja je vrhunski profesionalac, svakodnevno nas je obilazila i na poseban način, zračeći pozitivnom energijom “podizala na noge”. Odličan posao rade i specijalizanti, ali i stažiti koji su uvijek na usluzi pacijentima. Velika zahvalnost i pohvala za medicinske sestre-tehničare koji rade u turnusima, nimalo lak posao, ali vrlo odgovorno i susretljivo, kao i higijeničarke koje su na visini zadatka, jer je sve čisto i uredno u svako doba dana. Hrana je također, za bolničke uvjete odlična i pohvale idu i za kuharerice i kuhare.

Za mene, iako sam nesretnim okolnostima završila u bolnici, smatram se sretnom što sam zbrinuta kod vas jer su se svi vaši uposlenici, od portira do svih specijalista profesionalno, stručno, susretljivo, ali i prijateljski ophodili prema meni, kao i prema svim pacijentima kako sam mogla vidjeti tokom boravka u bolnici”, navela je u pismu.

Merima Kurtović-Pašalić se još oporavlja i kako je rekla za Radiosarajevo.ba stekla je brojna prijateljstva među pacijentima.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba