fakta.ba

NOVO SARAJEVO / Konačno dobili ono što i zaslužuju: Od sedam pozicija na pet će biti primljena djeca šehida, RVI i demobilisanih boraca

Javno preduzeće ONSA, čiji je osnivač Općina Novo Sarajevo, primjer…

Javno preduzeće ONSA, čiji je osnivač Općina Novo Sarajevo, primjer je kako se poštuju prava najzaslužnijih sinova naše domovine. Često smo svjedoci da su djeca iz boračkih porodica na konkursima za javnu službu zapostavljena ili ne dobiju ono što im pripada. Ipak, zahvaljujući Komisiji koja je providla konkursnu proceduru, u JP ONSA, uradili su pravi posao.

Naime, kako je na svom Facebook profilu objavio novosarajevski načelnik dr. Hasan Tanović, na sedam pozicija navedenih u konkursu, na čak pet bit će primljeni članovi porodica šehida, RVI i demobilisanih boraca, a da su pritom i najbolji.

Objavu načelnika Tanovića prenosimo u cjelosti:

„Vjerujem da ste se nekada zapitali da li je moguće da pripadnici šehidskih porodica, porodica demobilisanih boraca, RVI i ostalih kategorija budu prioritet pri zapošljavanju i da im se ne uskraćuju ostvarena prava !?

Ponosan sam na činjenicu da je Komisija koja je provodila konkursnu proceduru u JP ONSA (vlasništvo Općine Novo Sarajevo) uspješno završila svoj posao i da je:

Na 7 raspisanih pozicija, 5 prvoplasiranih bilo upravo iz gore navedenih kategorija koji, pored toga što pripadaju istim, itekako posjeduju stručne i druge kvalitete.

Očekujemo okončanje formalne pricedure i zvaničnu objavu rezultata od strane Uprave JP ONSA“.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba