fakta.ba

NOVO SARAJEVO / Načelnik Hasan Tanović odgovorio vijećnicima NiP-a: Sa mnom se nikada nećete moći dogovoriti

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović reagovao je na informaciju…

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović reagovao je na informaciju da mu klub zastupnika NiP-a u Općinskom vijeću Novo Sarajevo uskraćuje podršku.

U saopćenju upućenom javnosti, Tanović je rekao kako već dvije godine iznosi kritike na rad pojedinaca i stranaka.

“Razmišljao sam tokom vikenda da li uopšte da se osvrćem na prošlosedmične objave i farsu u režiji pojedinaca iz Stranke ‘Narod i Pravda Novo Sarajevo’, njihovih megafona i mikrofona, i odlučio da ovog puta ne trebate da budete uskraćeni za potpunu političku informaciju. U prethodnih više od dvije godine u nekoliko navrata sam iznosio kritike na račun nekih pojedinaca i stranaka, govorio da na mene vrše pritisak, da me politički ucjenjuju i ne dozvoljavaju da izvršavam preuzete obaveze načelnika”, rekao je Tanović.

Zbog viših ciljeva, izbora 2022. godine, zbog korektnosti i nadanja da će se nešto ipak promijeniti, naveo je kako nije iznosio imena iako su javnost i građani to zahtijevali.

“Danas mogu slobodno da konstatujem da iza svih navedenih problema stoji Općinska organizacija Naroda i Pravde Novo Sarajevo sa nekoliko neodgovornih populista iz Općinskog vijeća koji su posljednjih dana jasno pokazali ko zapravo stoji iza njih. Da li su oni sposobni da sve to rade sami ili neko sa viših nivoa kreira takvu politiku vrijeme će pokazati, iako želim da vjerujem da se ipak radi o djelovanju neostvarenih i neodgovornih pojedinaca”, poručio je.

Poručio je kako je skroman čovjek i dobre naravi.

“Moje skromno mišljenje je da je opće poznato da sam korektan čovjek dobre naravi i konstruktivnog dijaloga. Spomenuti pojedinci su to u prethodne dvije godine bestidno iskoristili i zloupotrijebili. Međutim, ono što nisu mogli da pretpostave, ali su veoma brzo toga postali svjesni, jeste da kada me počnu politički ucjenjivati i reketirati, moja blagost i iznimna tolerancija prestaju. Tada postajem beskompromisan zaštitnik vlastitog integriteta, lokalne zajednice koju predstavljam i građana koji su mi dali povjerenje. U narednom periodu o svemu ovome će se itekako imati priliku uvjeriti”, navodi općinski načelnik.

Naglasio je kako klub zastupnika NiP-a u Općinskom vijeću Novo Sarajevo zna šta radi.

“Narod i Pravda Novo Sarajevo, koliko god nekome to izgledalo naivno, veoma dobro zna šta radi. Od samog početka rada ponašaju se kao opozicija, a u javnosti se predstavljaju kao pozicija. Nakon što im nije pošlo za rukom da me ‘drže pod kontrolom’, na socijalnim mrežama su okupili veliki broj ‘botova’, te preko tih svojih mikrofona, kao što je u više navrata najavljivao – prijetio jedan od njihovih visoko pozicioniranih zvaničnika, šire neistine i dovode građane u zabludu, a sve sa samo jednim ciljem: ‘Ubijanje političkog djelovanja i karaktera općinskog načelnika'”, pojasnio je Tanović.

Također, poručio je kako svjesno izbjegavaju određene činjenice.

“Pri tome svjesno prešućuju i izbjegavaju činjenicu da su od početka upravo oni sudionici svih procesa, da su oni vlast i rukovodioci najbitnijih općinskih komisija i kao takvi kreatori

brojnih nepravilnosti u radu istih, pri tome nevješto sebe predstavljajući zaštitnicima prava i borcima za građane i državu”, rekao je Tanović.

Objasnio je i šta, prema njegovom mišljenju, boli određene zastupnike.

“Ja sam zaista svjestan da njih i njihove mikrofondžije boli to što su spriječeni i nisu uspjeli da:

– izmanipulišu proces imenovanja općinske izborne komisije,

– izmijene akte i postave svoje poslušnike u strukture savjeta mjesnih zajednica,

– imenuju pojedince na dvije, tri i više funkcija,

– imenuju nestručne i nekompetentne osobe na rukovodeće pozicije samo zato što su privatno i sportski povezani,

– da dodijele općinske stanove svojim prijateljima i rodbini, i

– dokažu tezu o netransparentnom radu i nedovoljnoj otvorenosti administracije, obzirom na činjenicu da je baš 2022. godine ONS proglašena najotvorenijom i najtransparentnijom lokalnom zajednicom u BiH”, naveo je.

Naglasio je kako neki imaju želju da ponize političke oponente.

“Itekako sam svjestan da ih boli što su njihove želje da ponize političke oponente nakon izbora 2020. godine pale u vodu, nesvjesni da smo se mi borili upravo protiv takvog načina vođenja

politike i da su im građani na posljednjim izborima 2022. godine poslali jasnu poruku šta misle o njihovom radu”, poručuje načelnik Općine Novo Sarajevo.

U zaključku, poslao je poruku svima koji prema njegovom mišljenju zloupotrebljavaju rad vijeća.

“Gospodo populisti, moj politički komoditet bio bi neupitan da vam je gore navedeno dopušteno! Nije i neće vam nikada biti dopušteno da radite upravo ono protiv čega smo se borili! Zloupotreba Općinskog vijeća, pojedinih općinskih službi i pojedinaca u njima mora i biće zaustavljena. Na vašu poruku da ćete zaustaviti pojedince i mikrofondžije koji trenutno ‘truju’ javnost sa izmišljenim i fingiranim aferama, ukoliko se ‘dogovorimo’ dajem veoma direktan i nedvosmislen odgovor: Sa mnom se nikada nećete dogovoriti”, zaključio je Hasan Tanović.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba