fakta.ba

NOVO SARAJEVO / Selmanović kritikovao Džehverović i stao u odbranu Tanovića: Za 30 mjeseci je ispunio 60 posto obećanja

Općinski vijećnik u Novom Sarajevu Haris Selmanović (NES) kritikovao je…

Općinski vijećnik u Novom Sarajevu Haris Selmanović (NES) kritikovao je kolegicu Mirelu Džehverović koja je zatražila referendum o ostavci načelnika Hasana Tanovića kazavši za njega da je ‘greška Trojke’.

“Kada nekoga kritikujete, ne skrivajte svoj pasivni rad/nerad. Kolegice Mirela Džehverović pozivam vas javno da prezentujete svoj ‘rad’ i djelovanje u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.

Pomoći ću vam, donesite prazan list papira”, započeo je Selmanović.

Vezano za poziv da se smjeni Tanović, kaže da mu nije jasno da to radi osoba “koja u proteklih 30 mjeseci mandata nije imala niti jednu realizovanu inicijativu”.

“Ne znam ni koji je broj podnešenih inicijativa ili konstruktivnih diskusija. Koliko ste puta posjetili Općinu Novo Sarajevo i općinske službe? (To se ne plaća…)

Posebno mi je zanimljivo da niste prisustvovali na sjednici koju spominjete, a pet minuta prije iste, pojavili ste se na komisiji koju ste uredno naplatili 75 KM novcem građana Općine Novo Sarajevo, čak ste nas došli i pozdraviti s osmijehom?
(Znamo da se Hitna sjednica ne plaća, ali bili ste tu, zašto niste ostali na sjednici?)”, kaže Selmanović.

Dodaje da je ona “javno i “na hodnicima” kritikovali Roberta Plešea”, a da je sada stala u njegovu zaštitu.

“Volite pozicije i novac, razumijem Vas”, kazao je.

“Činjenica je da svaki mjesec za vijećnički mandat u Općini Novo Sarajevo (u kojoj ništa uradili niste za svoje glasače) i mandat u Gradskom vijeću Sarajevo (gdje ste se profesionalizirali na 4H) građane koštate blizu 2.300 KM. To je jedna vrhunska plata s obzirom na političko djelovanje koje Vi nazivate “za dobrobit građana”. Radite!

Očekujem od Vas izvještaj o Vašem radu, kada očistite svoju “avliju” onda se bavite ostalim”.

Osvrnuo se na Hasana Tanovića.

“Mogu Vam reći da je za 30 mjeseci ispunio 60% predizbornog programa NES-a za koje smo se zalagali 2020.godine i onoga što smo obećavali našim građanima. Klub NES-a je mukotrpno radio, jer nema jaku stranku iza sebe poput Vaše. (Igralište O.Š. Dolac Malta, igralište srednja škola Treća gimnazija …)

Samo od sebe, kao Vaše hiljade koje Vam liježu na račun mjesečno ne ide, raditi moramo, pa i politiku!
Samo oni koji rade mogu da “opozivaju”, kritikuju i pokreću procese”, napisao je Selmanović.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba