fakta.ba

O MOGUĆOJ ODLUCI OHR-A / Ogrešević: Spremni smo prihvatiti samo dugoročna rješenja koja će se odnositi na sve naredne izbore

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević večeras je rekao da za njegovu…

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević večeras je rekao da za njegovu stranku nije prihvatljiva kratkoročna odluka visokog predstavnika koja bi važila samo u ovom mandatu.

“Za nas nisu prihvatljive bilo kakve intervencije i dodatne izmjene Ustava FBiH ako bi to značilo da su one kratkoročne i da se odnose na ovaj trenutak. Mi smo spremni na dugoročna rješenja, ako se ona odnose i na sljedeće i na svake druge izbore”, rekao je Ogrešević za Hayat televiziju.

Dodao je da ne zna kako će se odvijati procesi u smislu formiranja Vlade FBiH, da NES i SBiH žele biti dio vlasti, ali na način da to bude korektno i prema građanima i prema Bošnjacima “shodno situaciji i ustavnom ambijentu kakav imamo”.

Istakao je da je NES podržao Lidiju Bradaru za predsjednicu FBiH, ali da neće pristati na bilo kakva privremena rješenja u smislu imenovanja Vlade FBiH.

“Mi možemo ponuditi izmjene Ustava FBiH, ali treba imati dovoljnu većinu da izglasamo te izmjene. Mi jesmo upućeni na saradnju sa OHR-om i visokim predstavnikom ali to ne znači da se uvijek slažemo”, kazao je.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba