fakta.ba

Obilježavanje 46. godišnjice Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru

Program obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru počet…

Program obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru počet će u ponedjeljak, 13. februara, projekcijom filma u znak sjećanja na lik i djelo Džemala Bijedića, nakon čega će biti upriličeno polaganje cvijeća ispred Bijedićeve spomen biste te koktel druženje za zaposlenike, penzionere i goste.

Svečana sjednica Senata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, na kojoj će biti upriličena dodjela rektorovih nagrada i priznanja Univerziteta, bit će održana u utorak, 14. februara, najavili su organizatori.

Bogat program pripremljen je i za srijedu, 15. februara, kada će biti upriličena promocija izdavačke djelatnosti Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, a zatim i aktivnost “Masterclass: Put do izvrsnosti” na kojem će govoriti prof. dr. Damir Đedović i MA Alena Ćemalović, dok će specijalna gošća biti Lana Pudar.

Ceremonija će biti obilježena i sportskim aktivnostima, kao što je šahovski turnir u saradnji sa Šahovskim klubom “Mostar”.

Četvrtak i petak rezervisani su za promociju naučno-istraživačkih i međunarodnih projekata i promociju doktora nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Kao finalna aktivnost obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta predviđena je svečana promocija i dodjela diploma koja će biti održana u subotu, 18. februara, u Sportskoj dvorani Sjeverni logor.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba