fakta.ba

<strong>Održan Zbor građana mjesnih zajednica Mahmutovac, Hrid-Jarčedoli i Medrese</strong>

U Sali I Općine Stari Grad Sarajevo u srijedu, 15.03.2023.godine,…

U Sali I Općine Stari Grad Sarajevo u srijedu, 15.03.2023.godine, održan je zbor građana mjesnih zajednica: Mahmutovac, Hrid – Jarčedoli i Medrese, na kojem je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić predstavio realizovane projekte u ovim mjesnim područjima i najavio nove.

Kakao je kazao načelnik Hadžibajrić, u ove tri mjesne zajednice planirani su radovi milionske vrijednosti. „U 2023.godini u mjesnim zajednicama Mahmutovac, Hrid – Jarčedoli i Medrese realizovat ćemo projekte u vrijednosti od oko 1,7 miliona konvertibilnih maraka. Sanirat ćemo sedam ulica, izgradit ćemo četiri potporna zida, izvršiti sanaciju tri klizišta, zamijeniti komunalne instalacije u četiri ulice, sanirati tri dječija igrališta i jednu kaldrmu“, najavio je načelnik Hadžibajrić prisutnim građanima.

Građani su izrazili zadovoljstvo za sve što je urađeno u prethodnom periodu kao i za najavu novih projekata, koji za cilj imaju poboljšanje kvalitete življenja stanovnika najstarije gradske općine.

Aldin Variz iz ulice Bajramuša zahvalio se na realizovanim projektima u njegovom naselju. „Ulica Bajramuša je bila toliko loša da je grtalica u zimskom periodu jedva prolazila. Iako naša ulica nije bila u planu te godine da se radi, načelnik Hadžibajrić je našao način da nam pomogne. Sve što radi je besprijekorno i mi nemamo nikakvu zamjerku“, kazao je Variz.

Iz mjesne zajednice Mahmutovac, Enisa Seferović zanimala se za mogućnost sanacije donjeg dijela ulice Bistrik brijeg. Načelnik Hadžibajrić dao je nalog da nadležna općinska Služba već danas izađe na teren i utvrdi stanje. „Ukoliko se radi o manjem obimu radova i manjoj investiciji, to možemo uraditi u ovoj godini, a u suprotnom planirat ćemo kroz naredni budžet“, najavio je načelnik Hadžibajrić.

Uz načelnika Hadžibajrića, na pitanja građana odgovarali su i Adis Hadžović, pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove sa saradnicima i Sanin Hadžibajrić, po ovlaštenju pomoćnik načelnika za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba