fakta.ba

Ogrešević danas u OHR-u: Naš stav je poznat, red je da to prezentiramo

Ured visokog predstavnika u BiH (OHR) od danas je planirao…

Ured visokog predstavnika u BiH (OHR) od danas je planirao sastanke sa liderima stranaka “Osmorke” i HDZ-a, a da je pozvan na sastanak potvrdio je Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES).

Ogrešević je za portal Faktor kazao da on ima sastanak danas poslijepodne s pravnim timom OHR-a.

– Ne znam raspored drugih stranaka – dodao je.

Kada su u pitanju eventualni pritisci OHR-a da NES i Stranka za BiH prihvate jednokratna rješenja, s obzirom na to da se u javnosti govori da će visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuti novu odluku kako bi u imenovanju Vlade bio zaobiđen potpredsjednik FBiH Refik Lendo, Ogrešević je istakao da je stav NES-a jasan i poznat, a to je da su protiv jednokratnih rješenja kada su u pitanju promjene Ustava FBiH i izbor Vlade.

– Mi smo za dugoročna rješenja, kvalitetna, poštena. Red je da to prezentiramo – rekao je Ogrešević.

Portal Istraga objavio je da uporedo sa OHR-om djeluje i američki ambasador u BiH Michael Murphy koji je za ovu sedmicu zakazao sastanak sa Ilijom Cvitanovićem, predsjednikom HDZ-a 1990.

Cvitanović je prokomentirao da su ovi navodi “tendeciozni i ne odgovaraju suštini”.

– Imam redovno sastanke sa svima. Niko nikad na mene nije radio pritisak – dodao je Cvitanović, koji pak nije direktno odgovorio da li će se ove sedmice sastati s Murphyjem.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba