fakta.ba

Ogrešević: U toku je koordinirana akcija ispunjavanja želja Dodiku i Čoviću na štetu BiH, pokrovitelji su Hrvatska i Srbija

Kako kaže, ekspresno je uslijedio „napad“ na Federalni parlament, gdje…

Nema više sumnje da je u toku dugo pripremana, koordinirana i tempirana akcija ispunjavanja želja Dodiku i Čoviću, a na štetu Bosne i Hercegovine i svih Bosanaca i Hercegovaca, a posebno Bošnjaka, navodi se u reakciji predsjednika Narodnog evropskog saveza Nermina Ogreševića.

“Prvo je održan famozni sastanak Dodika, Čovića i lidera Trojke u Bakincima, gdje je, kako se moglo čuti, konačno ispunjena želja Dodiku da preuzme Ustavni sud, a Čoviću Predsjedništvo BiH”, navodi Ogrešević.

Kako kaže, ekspresno je uslijedio „napad“ na Federalni parlament, gdje Trojka i HDZ ne biraju sredstva da Čoviću ispune i drugu veliku želju i imenuju Marina Vukoju u Ustavni sud BiH.

“Da u tome imaju podršku Srbije i Hrvatske, svojski se potrudio da pokaže Andrej Plenković, koji je, odbijajući danas da se sretne sa Željkom Komšićem, legalno izabranim članom Predsjedništva BiH, jasno poslao poruku i nama i prisutnim evropskim zvaničnica da on ne priznaje Predsjedništvo BiH i našu državu, usput nam potvrđujući ono što odavno znamo, a to je da na Bosnu i Hercegovinu gleda kao na istočnu koloniju”, istakao je Ogrešević.

Dodaje da “odbijajući da se sastane s članom Predsjedništva BiH, a organizirajući susret s reisu-l-ulemom očito je želio poručiti i da su Bošnjaci za njega i politički vrh Hrvatske samo još jedna u nizu vjerskih skupina”.

“Pred nama je očito vrelo proljeće, kada bi sve maske mogle pasti!”, zaključio je Ogrešević.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba