fakta.ba

Okerić odbio zahtjev opozicije da se održi hitna sjednica Skupštine KS o sigurnosnoj situaciji u Sarajevu

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić (NIP) odbio je zahtjev 13…

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić (NIP) odbio je zahtjev 13 zastupnika Skupštine KS da se održi hitna sjednica Skupštine KS o sigurnosnoj situaciji. 

On je bio protiv hitne sjednice jer smatra da je sigurnosna situacija zadovoljavajuća. 

Šefovi klubova Stranke za BiH, SDA, DF-a Muamer Bandić, Mahir Dević i Albin Zuhrić danas će održati sastanak kako bi razmotrili mogućnost organiziranja sjednice. Po Poslovniku je omogućeno jednoj trećini zastupnika da uz pomoć sekretara Skupštine KS sazove sjednicu kada to odbiju učiniti predsjedavajući i zamjenici predsjedavajućeg Skupštine KS. 

Prvobitni zahtjev potpisalo je 13 zastupnika opozicije nakon što se u Sarajevu dogodilo ubistvo 19-godišnjeg Farisa Pendeka u naselju Otoka. Njega je hladnokrvno ubio Adem Šuman kojem je određen pritvor, kao i dvojici pomgača. 

U Sarajevu je prije dvije noći automobilom udaren maloljetnik u naselju Socijalno, a strani državljanin se udaljio s lica mjesta. Nakon što ga je policija identificirala i uručila mu prekršajni nalog, u nedjelju je iz Uprave policije MUP KS saopćeno kako je po nalogu Tužilaštva KS ipak lišen slobode S.L.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba