fakta.ba

Okerić potpisao odluku – Nihad Uk mandatar novog saziva Vlade Kantona Sarajevo

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić potpisao je danas odluku…

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić potpisao je danas odluku da je mandatar novog saziva Vlade KS Nihad Uk. 

Okerić je kazao da je danas od klubova u Skupštini KS – Naša stranka, SDP BiH, NiP-a i SBiH, zvanično dobio prijedlog za novog mandatara Vlade KS. 

– Nakon što sam upoznao rukovodstvo Skupštine KS sa dostavljenim prijedlogom, potpisao sam odluku o tome da smo svi saglasni da mandatar vlade bude Nuhad Uk, onako kako je bio prijedlog stranaka – kazao je Okerić. 

Od danas teče rok od 30 dana tokom kojeg mandatar ima obavezu da dostavi imena ministrica i ministara Kantona Sarajevo, a koje će imenovati Skupština KS 

– Nadamo se da ćemo do 10. ili 15. marta imati prijedlog Vlade KS, kako bi mogli poslati u proceduru i zakazati sjednicu Skupštine KS, koja treba da potvrdi mandatara i ministrice i ministre u Vladi KS za mandatni period od četiri godine – kazao je OKerić. 

O imenima kandidata za ministre nije htio govoriti, jer će se, kako je rekao, o tome razgovarati na nivou koalicionih partnera. 

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba