fakta.ba

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”: Odjeljenju za radiološku dijagnostiku nabavljen digitalni RTG aparat

Od danas je na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku Opće bolnice…

Od danas je na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo stavljen u funkciju novi digitalni rendgen aparat iz domena klasične radiologije, a koji će služiti za potrebe snimanja pluća i mišićno-koštanog sistema. 

Radiološka dijagnostika ovim aparatom, uz ostale pacijente, lako će se moći uraditi i teško pokretljivim pacijentima koji su u kolicima ili krevetu.

RTG aparat nove generacije

RTG aparat je nove generacije i značajno će doprinjeti kvalitetu rada, jer je brži prijenos slike u digitalnom formatu, kao i postizanje kvalitetnih RTG snimaka na kojima se mogu bolje uočiti detalji. 

Prof. dr. Amela Sofić, šefica Odjeljenja za radiološku dijagnostiku, ističe da je veliki priliv pacijenata za radiološku dijagnostiku gdje se dnevno uradi gotovo 300 pregleda, a da je u posljednje vrijeme mnogo zahtjeva pacijenata koji su bili naručeni za CT i MRI-dijagnostiku na Kliničkom centru Sarajevo, ali uslugu nisu mogli dobiti zbog tehničkih kvarova ovih aparata.

Uvođenje treće smjene

Opća bolnica je spremna da u saradnji s Ministarstvom zdravstva KS, osim  dosadašnjeg dvosmjenskog rada, uvede i treću (noćnu) smjenu, ako bi se osigurao nedostajući radiološki kadar i tako pomogne pacijentima da dobiju radiološku uslugu.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba