fakta.ba

Općina Novo Sarajevo nastavlja davati podršku Omladinskom film festivalu

Općina Novo Sarajevo nastavit će pružati značajnu podršku Omladinskom Film…

Općina Novo Sarajevo nastavit će pružati značajnu podršku Omladinskom Film Festivalu Sarajevo, potvrđeno je to na nedavno održanom sastanku načelnika Hasana Tanovića i predstavnika Festivala.

Općina Novo Sarajevo Festival će podržati sa 40.000,00 KM čime će i dalje ostati jedan od najvećih i najznačajnijih partnera Festivala. Zahvaljujući ovoj financijskoj ali i infrastrukturnoj podršci 15.Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo će nastaviti sa kvalitetnom organizacijom programa Vils Summer Screen, koji se održava na ljetnoj pozornici kod muzeja.

– Nastavak saradnje sa Omladinskim Film Festivalom Sarajevo nastavak je strategije Općine Novo Sarajevo da VIlsonovo šetalište bude kulturno središte Grada Sarajeva. Festival OFF se nalazi među aktivnostima koje se realizuju u Novom Sarajevu, a koje doprinose našim nastojanjima da pomažemo razvoj umjetnosti, kulture i promovišemo urbanu kulturu u Gradu Sarajevu. Značaj OFF-a i velika zainterestovanost publike su do sada pokazani u više navrata i drago nam je da će najznačajnije aktivnosti festivala i ove godine biti upravo u sklopu Vils Summer Screen koji je najveće i najspojećenije kino OFF-a – izjavio je načelnik općine Novo Sarajevo Hasan Tanović.

Direktor OFF-a Kenan Musić  kazao je da ove godine Vils Summer Screen Powered by Općina Novo Sarajevo donosi pet dugometražnih filmova, odnosno besplatne projekcije svaku noć od 21.sat . raspoloživosti. Posljednju noć Festivala biće održan i koncert, a kompletan program biće dostupan od kraja mjeseca maja.

Ovogodišnji 15. Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo se održava od 18-22 jula na pet festivalskih lokacija.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba