fakta.ba

Organizatori su vodeće bh. institucije iz oblasti saobraćaja i komunikacija / Međunarodna konferencija u Sarajevu: “Održiva urbana mobilnost”

Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu u suorganizaciji…

Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu u suorganizaciji sa Institutom za saobraćaj i komunikacije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, u Sarajevu će u četvrtak i petak (11-12. maja 2023. godine) organizirati dvodnevnu međunarodnu konferenciju pod nazivom: “International conference on advances in traffic and communication technologies (ACTC)”.

Tema ovogodišnje konferencije dvije vodeće bosanskohercegovačke institucije u oblasti saobraćaja i komunikacija je “Održiva urbana mobilnost”. Poseban akcent je stavljen na identificiranje i definiranje prostora istraživanja i rješavanja složenih problema, koji su zastupljeni u urbanoj mobilnosti.

Glavni cilj ove velike međunarodne konferencije, koja BiH i glavni grad, postavlja u veliki regionalni, pa i evropski centar u kojem se na naučnim i stručnim osnovama raspravlja o urbanoj mobilnosti, jeste okupiti vodeće istraživače, istaknute stručnjake, donosioce državnih odluka i predstavnike industrije iz navedene oblasti, koji će predstaviti rezultate svojih najnovijih istraživanja, te ponuditi iskustva i inovativne ideje za buduća istraživanja i razvoj.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba