fakta.ba

Otkazana prijateljska utakmica između BiH i Izraela

UEFA ZATRAŽILA

Prijateljski utakmica između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela, koja se trebala odigrati na sarajevskoj Grbavici, 26. marta je otkazana.

Shino Zoertz, predsjednik Izraelskog nogometnog saveza, potvrdio je kako je jedan od razloga za otkazivanje “napeta situacija”.

“UEFA me kontaktirala čim su završene utakmice. Pitali su da li možemo odustati od meča protiv BiH koji nema nikakav značaj za obje reprezentacije”, rekao je Zoertz.

Dodao je da je “siguran da bi Nogometni savez BiH učinio sve da nas dobro ugosti, ali pod trenutnim okolnostima odobrio sam otkazivanje utakmice”.

Podsjetimo, BiH i Izrael su sinoć izgubili polufinalne utakmice baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine, pa su, umjesto borbe u finalu za odlazak na Euro, trebale odigrati prijateljski meč kao poraženi polufinalisti.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba