fakta.ba

Planinarska humanitarna tura na Igman za ‘Srce za djecu oboljelu od raka’

Planinarski savez FBiH/BiH u saradnji sa Gorskom službom spašavanja Novi…

Planinarski savez FBiH/BiH u saradnji sa Gorskom službom spašavanja Novi Grad Sarajevo i Stanicom planinarskih vodiča KS planirao je za subotu humanitarnu turu na Igman u povodu 15. februara – Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka.

– S obzirom na to da se radi o humanitarnoj turi, odlučili smo da prikupimo, koliko ko može izdvojiti, direktno na turi ili na 1410010010116877 sa naznakom uplate “Humanitarna tura” i na taj način pomognemo Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” – navode organizatori.

Podsjećaju da je za tu turu potrebna oprema prilagođena vremenskim uslovima i uslovima kretanja na planini.

Radi se o lakoj planinarskoj turi, a predviđeni pravac kretanja je Mrazište – Ratna džamija – Hrasnički Stan. Mjesto okupljanja je na Igmanu – Veliko Polje (Šehitluci Mrazište) U 10 sati. U zavisnosti od vremenskih uvjeta ili nepredviđenih situacija, organizator zadržava pravo izmjene programa.

Međunarodni dan djece oboljele od raka obilježava se 15. februara u cilju podizanja svijesti o problemima sa kojima se suočavaju djeca i adolescenti oboljeli od raka. Simbol borbe protiv raka među djecom je zlatna vrpca, kojom se želi ukazati koliko je dragocjen dječiji život te podsjetiti na hrabre mališane koji se bore protiv malignih oboljenja.

(Izvor: Fena)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba