fakta.ba

Porodica Samira Škiljana, spasioca iz Jajca, koji se vraća iz Turske: On je naš heroj

Pripadnici Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina - USAR…

Pripadnici Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina – USAR tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Gorske službe spašavanja Federacije BiH, koji su prethodnih dana u pokrajini Hataj u Turskoj, učestvovali u akcijama spašavanja nakon razornog zemljotresa koji je 6. februara pogodio jug ove zemlje, danas se vraćaju kući.

Ispred sarajevske Vijećnice oca i supruga Samira koji je pomagao u spašavanju u Turskoj dočekat je kćerka Anesa, sin Ajdin i supruga Amra. Porodica Škiljan je došla čak iz Jajca. 

– Naš otac za nas je veliki heroj. On je već odavno za nas heroj s obzirom da je ranjen tokom rata, ostao mu je metak u mozgu. On je danas pripadnik GSS-a Jajce. On je za nas otišao u veliku akciju u Tursku. Bili smo u konstantnom kontaktu i bili smo mu velika podrška da zna da nije tamo sam – rekla je njegova kćerka Anesa. 

Podsjećamo, nakon što se skupe ispred Vijećnice, spasilački timovi iz Republike Turske otići će  u Centar za operacije deminiranja i uklanjanja NUS-a u Azićima na Ilidži.

(Izvor: Avaz)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba