fakta.ba

POŽRTVOVANOST I HRABROST / Vojnik OS BiH Zihad Hrelja spasio djevojku iz hladne Drine

Zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika Oružanih snaga BiH Zihada Hrelje iz…

Zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika Oružanih snaga BiH Zihada Hrelje iz Vitkovića kod Goražda danas je spašen jedan ljudski život. Nakon što su mještani uočili djevojku u dvadesetim godinama kako se bori sa brzacima Drine, Hrelja je istrčao iz stana i zagazio u hladnu vodu kako bi je spasio.

– Čuo sam je kako dovikuje “spasite me”, nakon što joj je se jakna zakačila za kamen, a bila je u dubini. Trčao sam bos, mislim da sam u posljednjem trenutku uspio da je uhvatim jer ispod su već bili brzaci, a snage više nije imala. Izvučem je, pozovem policiju koja je veoma brzo reagovala – kazao nam je Hrelja.

Hrabri narednik, medicinski tehničar Deminerskog bataljona OS BIH, dobio je aplauz okupljenih mještana, starijih stanovnika Vitkovića i djece ali drama u tom trenutku nije završena jer se djevojka udaljila s lica mjesta.

– Oko 40 minuta nakon ovog događaja patrola policije pronašla je djevojku kod Baćanskog mosta i prevezla je u Urgentni centar Kantonalne bolnice. Nakon zbrinjavanja, ona će zbog psihičkog stanja biti upućena u UKC Sarajevo – kazao nam je Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za analitiku i zaštitu tajnih podataka MUP-a BPK Goražde.

(Izvor: Avaz)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba