fakta.ba

Praznik filmske umjetnosti i susreta večeras, po 29. put, počinje u Sarajevu

Večeras će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, po 29.…

Večeras će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, po 29. put, početi Sarajevo film festival! U glavni grad stigli i još stižu brojni učesnici, a istovremeno sve vrvi i od turista. Već nekoliko dana građani užurbano kupuju ulaznice za filmske projekcije. Festival će biti otvoren premijerom filma Kiss the Future.

“To je veliki praznik filmske umjetnosti, ali i susreta među ljudima, praznik filmske industrije, gdje se pod prijatnim okolnostima i domaćinskim odnosima prema gostima stvaraju i poslovi. Ljudi ovdje planiraju budućnost i zajedničke projekte, to unaprijeđuje filmsku industriju ne samo u našoj regiji, nego u cijelom svijetu”, poručila je za N1 selektorica takmičarskog programa Rada Šešić.

Na 29. izdanju SFF-a biće prikazano više od 220 filmova iz cijelog svijeta, a čak 49 premijera iz regije Balkana. Projekcije filmova bit će prikazane na više od 30 lokacija u Sarajevu, a brojne projekcije biće prikazane i u Mostaru i Tuzli.

Ovogodišnje izdanje SFF-a trajat će do 18. augusta, kada će na zatvaranju festivala ispred Vječne vatre nastupiti ukrajinski elektronski dvojac Artbat.

Za sve one koji ove dane provode u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, važno je naglasiti da od danas počinju i izmjene u režimu javnog gradskog prevoza, a koje će trajati sve to kraja Festivala.

 

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba