fakta.ba

Predsjednik Pakistana odlikovao reisu-l-ulemu Kavazovića

Povodom Dana nezavisnosti Islamske Republike Pakistan predsjednik Pakistana Arif Alvi…

Povodom Dana nezavisnosti Islamske Republike Pakistan predsjednik Pakistana Arif Alvi odlikovao je reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića državnim ordenom Sitara-i-Quaid-i-Azam (Zvijezdom izvrsnosti u liderstvu).

U obrazloženju se navodi da je reisu-l-ulema Kavazović, između ostalog, imao i proaktivnu ulogu u pružanju pomoći žrtvama poplava koje su zadesile Pakistan 2022.

Tim povodom reisu-l-ulema Kavazović je izjavio kako je počastvovan priznanjem, koje još jednom dokazuje čvrste veze dviju država i dva bratska naroda.

Također je kazao da ovo priznanje, prije svega, smatra priznanjem čitavoj Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini i svim njenim članovima, koji su toliko puta dosad pokazali svoju spremnost da se solidarišu sa onima kojima je pomoć potrebna bilo gdje u svijetu, a naročito sa bratskim narodom kakav je onaj pakistanski čiju pomoć tokom agresije na našu zemlju nećemo zaboraviti.

Priznanje i orden Sitara-i-Quaid-i-Azam je jedno od najvećih civilnih priznanja koje se dodjeljuje za posebne zasluge i doprinos državi Pakistan.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je nakon zemljotresa i poplava 2022. doprinosima svojih članova pružila organizovanu pomoć narodu Pakistana, javlja MINA.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba