fakta.ba

Premijer Nikšić prisustvovao obilježavanju 80. godišnjice bitke na Neretvi

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić prisustvovao je danas u Jablanici…

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić prisustvovao je danas u Jablanici obilježavanju jubilarne 80. godišnjice bitke za ranjenike na Neretvi, položio cvijeće, te odao počast borcima jedne od presudnih bitaka narodno-oslobodilačke borbe iz Drugog svjetskog rata.

Cvijeće i vijence položile su brojne delegacije antifašista iz BiH i regiona, predstavnici političkog i javnog života, te organizacija i udruženja koja baštine antifašističku tradiciju.

Svečani program u okviru jubileja 80. godišnjice organizirali su SABNOR BiH, OO UABNOR Jablanica, Društvo „Josip Broz Tito“, Muzej „Bitka za ranjenike na Neretvi“ iz Jablanice, Općina Jablanica, uz podršku udruženja antifašista sa prostora bivše Jugoslavije.

Sa današnje manifestacije upućene su poruke solidarnosti, humanosti, zajedništva i važnosti očuvanja anifašističkih vrijednosti. 

Zajedno sa premijerom Nikšićem obilježavanju 80. godišnjice bitke za ranjenike na Neretvi prisustvovala je i federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba