fakta.ba

Preminuo predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona Enes Ružnić

Nakon kratke i teške bolesti u subotu je u 60-oj…

Nakon kratke i teške bolesti u subotu je u 60-oj godini preminuo predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona Enes Ružnić.

Enes Ružnić rođen je u Bihaću 1963. godine, gdje je završio osnovnu, srednju i Višu tehničku školu (VTŠ). Nakon toga, kao stipendist VTŠ Bihać, odlazi na nastavak studija u Zagreb. Diplomirao je 1989. godine i odmah nakon toga počinje raditi na VTŠ Bihać u svojstvu asistenta.

U svom radnom vijeku pored VTŠ Bihać radio je na JP RTV Bihać u svojstvu novinara-urednika, na Mašinskom i Tehničkom fakultetu u Bihaću kao asistent-predavač, a od 2005. godine radi u Privrednoj komori USK kao stručni saradnik za industriju.

Od 1996. godine, pa sve do kraja radnog vijeka, radio je na organizaciji svih značajnijih sajamskih manifestacija na području Unsko-sanskog kantona, kao koordinator i direktor, a 2018. godine izabran je za predsjednika Privredne komore Unsko-sanskog kantona, funkciju koju je obnašao do  smrti.

Od 2007. godine, u skladu sa Zakonom o akademskim i stručnim zvanjima i akademskom stupnju ima titulu magistra tehnologije. U svom radnom vijeku bavio se i naučno-istraživačkim radom, te objavio šest znanstvenih radova i jednu knjigu.

Komemoracija povodom smrti predsjednika Privredne komore USK bit će održana danas u 11.00 sati u Bihaću u Muzeju Prvog zasjedanja AVNOJ-a, a dženaza i ukop bit će obavljeni u 13.00 sati na gradskim mezarlucima Humci.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba