fakta.ba

PRENOSIMO / Mandal na N1: Dodik gubi podršku Beograda, Izetbegović i Komšić ne žele građansku BiH

Politički analitičar i kolumnist "Avaza" Fadil Mandal gostovao je u…

Politički analitičar i kolumnist “Avaza” Fadil Mandal gostovao je u Danu uživo na N1, kod urednika i voditelja Dalibora Mrdića.

Osim komentara o stravičnom masakru u osnovnoj školi u Beogradu, te položaju novinarske zajednice u BiH, Mandal je govorio i o aktuelnim političkim temama.

– Milorad Dodik je sve usamljeniji, patron iz udaljene Rusije, Putin, ne može mu pomoći, nedostaje mu novca, a sve je više signala da gubi i podršku predsjednika Vučića i zvaničnog Beograda – kazao je Mandal.

On predviđa da bi podrška zastupnika u Federalnom parlamentu Vladi FBiH, predvođenoj Nerminom Nikšićem, mogla porasti, te da će se postojećoj većini od 51 zastupnika u Zastupničkom domu u narednom periodu pridružiti još neki poslanici iz opozicije.

– Dobro je da su Ogrešević i Stranka za BiH sami javnosti i strankama trojke pokazali da su bili Trojanski konji SDA – rekao je Mandal.

On je, između ostalog, ocijenio da se SDA i DF, odnosno Bakir Izetbegović i Željko Komšić, sjete građanske BiH kad trebaju glasove na izborima, a okrenu se “nacionalnim interesima”, “nacionalnoj ugroženosti” i optužbama protiv “izdajnika”, kada trebaju otići s vlasti i izgubiti kontrolu nad javnim kompanijama i tokovima budžetskog novca.

Kompletan razgovor na N1 možete pogledati OVDJE.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba