fakta.ba

Prigožin se javio iz Afrike, Wagnerovci regrutiraju ljude

Wagnerovci regrutiraju ljude

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin objavio je u ponedjeljak svoje prvo video obraćanje nakon kratke pobune s kraja lipnja, pojavivši se u video snimci vjerojatno snimljenoj u Africi, koju je objavio na Telegramu na kanalu koji se povezuje sa skupinom Wagner.

Moglo se vidjeti kako Prigožin stoji u pustinjskom području u maskirnoj uniformi i s puškom u rukama. U daljini su se nazirali naoružani muškarci i kamionet.

Iako Reuters nije uspio geolocirati ili potvrditi datum videa, Prigožinovi komentari i neki postovi na prowagnerovim kanalima dali su naslutiti da je snimano u Africi.

“Temperatura je +50 – sve je kako nam se sviđa. Wagner PMC čini Rusiju još većom na svim kontinentima, a Afriku – slobodnijom. Pravda i sreća – za afričke ljude, zagorčavamo život ISIS-u i Al-Kaidi i drugim banditima”, napisao je Prigožin.

Potom je rekao da Wagner regrutira ljude i da će skupina “ispuniti zadatke koji su postavljeni.” Uz video je objavljen broj telefona za one koji se žele pridružiti grupi.

Budućnost Wagnera i Prigožina je nejasna otkad je izveo kratku pobunu protiv ruskog obrambenog establišmenta krajem lipnja, a Kremlj je rekao da će on i još neki borci koji su se borili u nekim od najtežih bitaka u Ukrajini otići u Bjelorusiju.

Od pobune, neki wagnerovci su prešli u Bjelorusiju i započeli s obučavanjem tamošnje vojske. U komentarima objavljenim krajem srpnja, Prigožin je također rekao da je Wagner spreman dodatno povećati svoju prisutnost u Africi.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba