fakta.ba

Primopredaja dužnosti Melike Mahmutbegović i novoimenovanog potpredsjednika FBiH Refika Lende

Nakon što je jučer okončan izborni proces za Federaciju BiH…

Nakon što je jučer okončan izborni proces za Federaciju BiH i Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata posrednih izbora za predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH, danas je u Kabinetu potpredsjednika Federacije BiH izvršena zvanična primopredaja dužnosti između dosadašnje potpredsjednice Melike Mahmutbegović i novoimenovanog potpredsjednika Federacije BiH Refika Lende.
 

Lendo je zahvalio dosadašnjoj potpredsjednici za istrajno zalaganje za unapređenje rada i izgradnju Federacije BiH, te za nemjerljiv doprinos koji je ostavila na stabilizaciji i razvoju sveobuhvatnih društveno-političkih prilika u Federaciji BiH.

Mahmutbegović je izrazila zadovoljstvo izborom Refika Lende na tu odgovornu i važnu poziciju jer se radi o odgovornoj i izgrađenoj osobi i ličnosti koja se dokazala u najtežim vremenima i uvijek bila na braniku naše jedine domovine, države Bosne i Hercegovine – saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH. 

Zajednički je naglašeno da je izborni proces za Federaciju BiH tek jučer okončan, te da proces formiranja izvršne vlasti Federacije BiH tek danas može i zvanično da počne.

Potpredsjednik Lendo je izrazio nadu i spremnost da sa novoizabranim članovima rukovodstva Federacije BiH, predsjednicom Lidijom Bradarom i potpredsjednikom Igorom Stojanovićem radi na postizanju dogovora koji će rezultirati imenovanjem Vlade Federacije BiH na osnovu Ustava i važećih zakonskih propisa, te na nastavku jačanja i unapređenja Federacije BiH u interesu svih naroda i građana BiH. 

(FENA)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba