fakta.ba

PROMO / Vodite računa o svojim kostima za sve dane, mjesece i godine koji slijede uz OSTEO HA

Osteo HA sadrži, između ostalog, jedinstvenu kombinaciju kalcija, vitamina K2…

U našem koštanom sistemu, kao i u većini tkiva, tokom cijelog života se odvijaju vrlo intenzivni

procesi „zamijene“ starog tkiva novim. Ti se procesi, u mlađoj dobi, odvijaju u srazmjeri, odnosno, onoliko tkiva koje se razgradi, isto toliko biva nanovo izgrađeno. Međutim, sa starosti, dešavaju se određene promjene, odnosno razgradnja kostiju postaje brža od novog stvaranja a sama kost postaje

slabija. To stanje je poznato kao osteopenija. Ukoliko se propadanje koštanog tkiva nastavi, kost postaje porozna, sklonija lomovima odnosno dolazi do oboljenja koje nazivamo osteoporoza. Kod osoba koje imaju osteoporozu postoji veći rizik od preloma kostiju, a posebno su opasni prelomi kuka i kičmenih pršljenova, koji mogu dovesti do trajnog invaliditeta. Osteopenija i osteoporoza se najčešće javljaju kod žena u menopauzi, ali i kod muškraca u zrelijem dobu.

Dodatak prehrani OSTEO HA sadrži optimalan omjer aktivnih komponenti koje služe za pravilnu mineralizaciju kostiju i očuvanje integriteta koštanog sistema te u konačnici podržava zdravlje čitavog lokomotornog sistema. Kalcij je najzastupljeniji mineral u ljudskom organizmu, a većina kalcija nalazi se u kostima te je njegov adekvatan unos i metabolizam važan tokom cijelog života.

Osteo HA sadrži, između ostalog, jedinstvenu kombinaciju kalcija, vitamina K2 i D3, tri osnovna nutrijenta za izgradnju i očuvanje mineralne gustoće kostiju. Vitamin K2 povećava ugrađivanje kalcijuma u kosti i štiti krvne sudove od stvaranje kalcifikata te posljedično ateroskleroze. Drugim riječima vitamin K2 aktivira materije koje omogućavaju vezivanje i uklanjanje kalcijuma iz krvnih sudova i njegovu ugradnju, tamo gdje je kalcijum neophodan, u kost.

Formulacija OSTEO HA sadrži Kalcijum karbonat, Magnezijum oksid, Cink glukonat, Bakar glukonat, Bor, vitamin D3, Vitamin K2 te poboljšava mineralizaciju kostiju, pomaže u prevenciji i tretmanu osteopenije i osteoporoze, pomaže u zarastanju preloma kostiju a preporučava se kao dodatak prehrani u periodu menopauze.

Vodite računa o svojim kostima za sve dane, mjesece i godine koji slijede. Ne dozvolite da vas vaše tijelo spriječi u bavljenju željenim aktivnostima i pobrinite se da vas vaš lokomotorni sistem može nositi u svim izazovima koji vas očekuju.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba