fakta.ba

Pronađen vozač koji je psa vezao za Golf i vukao ga cestom: Evo šta je izjavio

Policija je o svemu obavijestila Tužilaštvo koje je ocijenilo da…

Policija je o svemu obavijestila Tužilaštvo koje je ocijenilo da u cijelom slučaju nema elemenata krivičnog djela, tako da neće biti pokrenut krivični, ali ni prekršajni postupak…

Sokolačka policija identifikovala je vozača koji je snimljen na Ravnoj Romaniji koji je psa vezao za Golf i vukao ga cestom, a tvrđeno je da se radi o R.A.

Čim je fotografija postala viralna PU Istočno Sarajevo pokrenula je provjere u vezi sa ovom uznemirujućom fotografijom, koja je izazvala osude i oštre reakcije na svim društvenim mrežama. Ispostavilo se, kako prenose mediji, da nije sve onako kako se činilo.

“Provjerama je utvrđen identitet vlasnika automobila R. A. koji je, odmah, pozvan u PS Sokolac. Ispitan je na okolnosti sporne fotografije i izjavio je da je tačno da je vukao životinju, ali da je pas već bio mrtav”, kazao je dobro upućen izvor iz policije, prenosi ATV. 

R. A. je, navodno, sa psom prethodno bio kod veterinara gdje je konstatovano da je pas preminuo usljed teške bolesti. Nakon toga krenuo je da sahrani psa, ali nije želio da oboljelo tijelo stavlja u automobil, već ga je vezao špagom kako bi ga prevezeo do sela, gdje ga je sahranio.

“Tokom saslušanja priložio je i potvrdu iz Veterinarske stanice koja potvrđuje da je pas uginuo od bolesti”, navodi izvor UNE.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba