fakta.ba

PRVIH PUT U HISTORIJI BIH ŽENA NA TRONU / Alma Pašić državna prvakinja u tavli

Mostarka Alma Pašić iz Tavla kluba Bjelopoljac danas je postala…

Mostarka Alma Pašić iz Tavla kluba Bjelopoljac danas je postala prvakinja BiH u Tavli. U Donjem Vakufu je ovog vikenda održano državno prvenstvo u tavli, u organizaciji Tavla saveza BiH. Takmičenje je održano u Motelu “Otoka”, a nakon odigranih 11 kola, među 77 igrača, najviše znanja i sreće imala je Pašić.

Njen klupski kolega, Samid Dedaković bio je drugi, a trijumf Hercegovaca upotpunio je Adnan Januzaj iz Mostara, koji je osvojio treće mjesto. Najbolje plasirani član Tavla kluba Vatrogasac Donji Vakuf bio je Kasim Alkić na četvrtom mjestu, dok je peto mjesto osvojio još jedan Mostarac, Almir Hadžiomerović. Nagrade i priznanja najboljima uručili su predsjednik Tavla saveza BiH Omer Dervišbegović i predsjednik Tavla kluba Vatrogasac Kemal Čaluk.

  • Na 23 pojedinačnom prvenstvu BiH u tavli u konkurenciji 75 igrača osvojila sam prvo mjesto sa skorom 10 pobjeda i jednim porazom. Na prelazni pehar po prvi put u historiji će biti ugravirano ime ženske osobe. Ovoga puta nije osvojio i nije prvak, nego je osvojila i prvakinja – rekla je Pašić.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba