fakta.ba

Pudar i Jelić najbolji sportaši Mostara u 2022.

Plivačica Lana Pudar i futsaler Bilal Jelić proglašeni su najboljim…

Plivačica Lana Pudar i futsaler Bilal Jelić proglašeni su najboljim sportašima Mostar u protekloj godini u tradicionalnom izboru najboljih sportaša i sportašica u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara.

Bilal Jelić je u 2022. godini sa svojim klubom Mostar Stari grad osvojio naslov prvaka BiH i Kup BiH u futsalu, a s reprezentacijom Bosne i Hercegovine nastupio je na Europskom futsal prvenstvu.

Lana Pudar je tijekom 2022. godine ostvarila niz zapaženih rezultata, među kojima se izdvajaju zlato na Europskom prvenstvu u disciplini 200 metara leptir i bronca na duplo kraćoj dionici, te dva zlata ne Mediteranskim igrama na 100 i 200 metara leptir.

U momčadskoj konkurenciji najboljim muškim timom proglašen je bh. prvak u nogomet HŠK Zrinjski, a u ženskoj konkurenciji Ženski fudbalski/nogometni klub Emina koji je prošlu sezonu završio na drugom mjestu Premijer lige BiH.

Priznanja u mlađim kategorijama dobili su članica Judo kluba Borsa Ivana Bebek ( najuspješnija sportašica u konkurenciji mlađih kadetkinja), zatim član HŠK Zrinjski Sergej Ignatkov (najuspješniji sportaš u konkurenciji mlađih kadeta), članica Ženskog fudbalskog/nogometnog kluba Emina Nina Pupić (najuspješnija sportašica u konkurenciji kadetkinja), član Judo kluba Herceg Ivano Đinkić (najuspješniji sportaš u konkurenciji kadeta), član Judo kluba Neretva Domagoj Jozeljić (najuspješniji sportaš u konkurenciji juniora) i članica Judo kluba Borsa Korina Džidić (najuspješnija sportašica u konkurenciji juniorki).

HŠK Zrinjski je najuspješnija muška mlada ekipa, KK Zrinjski 2010 najuspješnija je ženska mlada ekipa, dok je Damir Đedović iz Kluba vodenih sportova Orka dobio priznanje za najuspješnijeg trenera.

Sportski savez je dodijelio i posebna priznanja pojedincima i sportskim ekipama za ostvarene iznimne sportske rezultate u 2022. godini, a dobitnici su nogometaš Nemanja Bilbija, Senad Ramadanović iz Karate klub Mostar za doprinos popularizaciji i razvoju sporta te FK Velež i Futsal klub Mostar SG.

Merima Tanović Čamo dobila je priznanje za humanu gestu, Mirsad Fazlinović (Futsal klub Mostar SG) najuspješniji je sportski radnik, a nagrade za životno djelo uručene su Jožici Škorja Govedarica i Džemalu Hadžiabdiću “Čorbi”.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba