fakta.ba

Redovna sjednica OV Vogošća: Usvojen Plan manifestacije „Vogošćanski dani 2023“

U Velikoj sali Općine danas je održana redovna sjednica Općinskog…

U Velikoj sali Općine danas je održana redovna sjednica Općinskog vijeća Vogošća, koja je počela odavanjem počasti žrtvama Prijedorskih zločina, jer se 31. maj obilježava kao Dan bijelih traka, koje su vijećnici na današnjoj sjednici nosili na svojim rukavima.

Prije usvajanja dnevnog reda vijećnicma se obratio vijećnik SDP-a Fuad Abaspahić kojem zbog imenovanja zastupnika u Federalni parlament prestaje mandat u Općinskom vijeća Vogošća. Zbog prisustva gostiju iz komunalnih preduzeća, najprije su se razmatrale informacije o stanju vodovodne i elektro mreže, te plan održavanja komunalne higijene i zelenih površina KJKP „Rad“ i „Park“.

Na dnevnom redu našla se i informacija o stanju mreže kompanije “BH Telecom” za prošlu i za tekuću godinu. Uz nešto dužu raspravu pomenute informacije su prihvaćene. Vijećnici su u formi Prijedloga usvojili Odluku o usvajanju Plana zimskog održavanja puteva na području općine Vogošća u sezoni 2023/2024. U Odluci je navedeno da će i u narednoj zimskoj sezoni shodno planu i programu na čišćenju snijega biti obuhvaćene sve ulice i naselja zavisno od prioriteta.

Usvojena je i Odluka o pokretanju postupka prema dužnicima Općine Vogošća za izmirenje glavnog duga i troškova sudskog postupka uz otpis zakonskih zateznih kamata. Ova Odluka se odnosi na potraživanja Općine Vogošća po osnovu naknada zakupa poslovnih prostorija, zakupa javne površine, naknade za pogodnost- renta i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, kao i troškova rušenja objekata. Jednoglasno je usvojena Odluka o usvajanju i provođenju RP „Centar“ u formi Nacrta.

Odluka je upućena u Javnu raspravu koja će trajati 30 dana. Razmatran je i Plan manifestacije privrede, kulture i sporta „Vogošćanski dani 2023“ koja počinje 10. juna sa brojnim kulturno – zabavnim i sportskim sadržajima.

Plan manifestacije Organizacionog odbora je usvojen, a na kraju sjednice je prihvaćena Informacija o stanju sportskih i ostalih udruženja koja se finansiraju iz Budžeta Općine Vogošća za 2022. godinu.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba