fakta.ba

Refik Lendo poručio generalima iz RS: ‘Nećete rušiti državu Bosnu i Hercegovinu’

Nakon najava da udruženje Čast otadžbine, zajedno sa udruženjima proisteklim…

Nakon najava da udruženje Čast otadžbine, zajedno sa udruženjima proisteklim iz “odbrambeno-otadžbinskog” rata dolazi u Sarajevo kako bi održali protestni skupa povodom podizanja optužnice protiv predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića, oglasio se i potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Ako dođu u Sarajevo i ako im se dozvoli da tamo brane RS i Milorada Dodika, onda general Lendo izlazi i traži odobrenje da izvede penzionirane komandante i generale Armije Republike BiH da brane Bosnu i Hercegovinu i njene heroje.

Ako nije vaša, onda budite sigurni da nije ni naša borba završena za Bosnu i Hercegovinu. Mi ćemo stati na branik i vama poručiti da dalje, ni vi ni Dodik nećete moći rušiti državu Bosnu i Hercegovinu.

Institucije BiH – Sud i Tužilaštvo nisu neprijatelji građana Bosne i Hercegovine, ali trebaju i moraju procesuirati svakog ko ugrožava Ustavni poredak naše domovine BiH.

Ja vam poručujem da imate samo jedan izbor, a to je da poštujete intitucije BiH jer za državu BiH mnogi su dali svoje živote.

Sarajevska čaršija i mnoge druge su krvarile i branile svoju državu BiH i budite sigurni da vam neće dozvoliti da vašu ‘slobodarsku tradiciju’ sprovodite na teritoriji BiH.

Vaše udruženje pod nazivom ‘Čast otadžbine’ je sastavljeno od oficira koji su činili ratne zločine i koji se kriju od suda i tužilaštva BiH i ovo je prilika da budu uhapšeni i procesuirani od institucija BiH”, poručio je Lendo.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba