fakta.ba

Residence Inn by Marriott za kratke i duge boravke u srcu Sarajeva

Residence Inn Sarajevo je prvi međunarodno brendirani hotel u Bosni…

Residence Inn Sarajevo je prvi međunarodno brendirani hotel u Bosni i Hercegovini, otvoren 2014. godine. Ono što ovaj hotel izdvaja od drugih jeste posvećenost kulturi izvrsnosti u smislu pružanja najbolje usluge gostima. Hotel je u potpunosti nepušački, pet-friendly, a u podzemnoj garaži ima i punjač za električne automobile.

– Residence Inn je hotel predviđen, kako za kratke, tako i za duge boravke. Vizija brenda je da učini da se svaki gost osjeća kao kod kuće. To potvrđuju i recenzije naših gostiju – kaže asistentica za prodaju i marketing, Neira Habul Alađuz.

S tim u vezi, dodala je, Residence Inn Sarajevo je, u prvom kvartalu ove godine, među najbolje ocijenjenim Marriott hotelima namjenjenim za duži boravak, na području Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

Sobe u hotelu su studio tipa, te idealne za boravak porodica sa djecom. Također, hotel ima na raspolaganju i smještajne jedinice prilagođene za boravak osoba sa poteškoćama u kretanju.

– U novije vrijeme afiniteti gostiju su drugačiji. Stoga Residence Inn sa ponosom može reći da se trudi izaći u susret svim zahtjevima koje gosti imaju. S tim u vezi, hotel je pet-friendly, što znači da odobrava boravak kućnih ljubimaca – naglasila je Habul Alađuz.

Također, istakla je, za goste koji putuju električnim automobilom u podzemnoj garaži hotela je veliki parking prostor, te mogu dopuniti svog električnog „ljubimca“.

Nakon pandemije koronavirusa, navela je Habul Alađuz, gosti sve više obraćaju pažnju na čistoću i higijenu. Stoga, hotel Residence Inn stavlja dodatni fokus na čistoću, te ističe da je potpuno nepušački i usmjeren ka održivom načinu poslovanja.

Premda je doručak za goste besplatan, sve sobe su opremljene i kuhinjom, za one koji žele da sami pripremaju obroke.

– Ono čime se hotel najviše ponosi jesu njegovi uposlenici, koji su uvijek na raspolaganju gostima i posjetiteljima hotela. Zahvaljujući usklađenosti s temeljnim vrijednostima Marriotta, kao i predanom angažmanu uposlenika, Residence Inn ostvaruje sjajne rezultate u pogledu čistoće, pružene usluge, kao i same lokacije hotela – poručila je.

Residence Inn Sarajevo smješten je u centru Sarajeva, u naselju Skenderija, na lijevoj obali rijeke Miljacke. U njegovoj blizini su kulturno-historijski objekti, obrazovne institucije, biciklistička staza, dječiji parkovi, oaze zelenila, mira, tišine.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba