fakta.ba

Ružnić: Prirodna nesreća u cijelom USK, Vlada TK, Lendin kabinet, Crveni križ FBiH… ponudili pomoć, Vlada FBiH još nije

Situacija u Unsko-sanskom kantonu je dramatična. Nakon što su zbog…

Situacija u Unsko-sanskom kantonu je dramatična. Nakon što su zbog obilnih padavina Sanski Most, Bihać i Bosanska Krupa proglasili stanje prirodne nesreće, pridružili su im se i Cazin i Velika Kladuša. 

Danas u 11 sati zasjeda štab Civililne zaštite USK. Premijer ovog kantona Mustafa Ružnić kazao je za Faktor kako će biti proglašeno stanje prirodne nepogode na području cijelog kantona.

Ružnić navodi da su svi njihovi timovi civilne zaštite, policija kao i Crveni križ na terenu gdje pružaju maksimalnu podršku građaanima. Premijer USK kazao je i ko im je prvi protekao u pomoć, a čija je podrška, nažalost, izostala.

– Crveni križ FBiH ponudio je motorne pumpe i sve druge neophodne potrepštine u ovim uvjetima, također konzerviranu hranu i vodu. Federalna uprava civilne zaštite stavila je dva tima na raspolaganje. Kabinet potpredsjendika Federacije Refika Lande stavio se na raspolaganje kao i Vlada Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom. Oni su prvi ponudili pomoć- kazao je Ružnić.

Dodaje kako će danas, nakon što kantonalni Štab civilne zaštite napravi kompletnu informaciju tražiti pomoć i ostalih nivoa shodno potrebama koje dobivaju s terena.

– Iz Vlade Federacije nam se još niko nije javio niti ponudio pomoć- ističe Ružnić.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba