fakta.ba

Šahinović je igrač poljskog Rakowa, FK Sarajevo inkasirat će višemilionski iznos

Muhamed Šahinović postaje golman poljskog Rakowa, objavio je FK Sarajevo.…

Muhamed Šahinović postaje golman poljskog Rakowa, objavio je FK Sarajevo.

FK Sarajevo ostaje na vrhu liste regionalnih klubova za izgradnju karijere i uspješan transfer mladih bh. golmana u evropske klubove. Realizacijom ovog transfera Klubu će pripasti milionski iznos kroz fiksnu naknadu i bonuse te značajan procenat od budućeg transfera. 

Šahinović će se novom klubu pridružiti već od kraja polusezone.

„Ovaj transfer je win-win za oba kluba kao i Šahinovića. Ovo je rezultat efektivnog skautiranja, izvrsnog trenažnog procesa i široke mreže i konekcija sa klubovima na globalnom nivou. Nastavljamo ovim putem i u budućnosti s ciljem da konstantno dižemo standarde i ljestvicu uspjeha,” rekao je sportski direktor Senijad Ibričić.

“Ovom prilikom zahvaljujemo svim uposlenicima Kluba koji su doprinijeli Šahinovićevom uspjehu, a Muhamedu želimo mnogo sreće u nastavku karijere”, navodi se u saopćenju. 

Podsjećamo, Sarajevo je već jednog golmana prodala Rakowu, a riječ je o Vladanu Kovačeviću koji je sada jedan od najboljih mladih golmana Evrope.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba