fakta.ba

SAOPĆENJE / Klub SDA u Skupštini KS: Tražimo od vlade da poništi dozvolu za blokadu grada zbog parade!

Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo jutros je uputio saopćenje…

Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo jutros je uputio saopćenje povodom Povorke ponosa koja će biti održana ove subote. 

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

– Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje odluku kantonalnih vlasti da zbog održavanja tzv. Povorke ponosa, ponovo blokiraju uže jezgro Sarajeva i na taj način ograniče kretanje i životne aktivnosti građana glavnog grada. Zahtjevamo od Vlade KS da tu odluku poništi.

Nakon što je predizbornom najavom propisa o javnim okupljanjima lažno umirio javnost, Konaković, njegovi partneri i ministri nastavljaju tamo gdje su stali prošle godine. Poslije odvratnog performansa ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, Trojka nastavlja vulgarizirati i nipodaštavati ustanove kulture od državnog značaja. Posljednji u nizu je sramotni “drag show” – performans travestita održan u javno finansiranom Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, tokom kojeg je izvođena i srbijanska šund muzika. Tražimo smjenu direktorice Historijskog muzeja, koja je od tako značajne institucije, napravila poligon za promociju “vrijednosti” suprotnih našoj kulturnoj tradiciji.

Pozivamo Vladu Kantona Sarajevo da prestane finansirati manifestacije i skupove kojima manjina teroriše većinu, promoviše razvrat i egzibicionizam. Šta je sa ogromnom većinom građana koji ne prihvataju takve poruke i sadržaje, ko brine o njihovim stavovima i zastupa njihove interese? Ne moramo bezuslovno prihvatati svaku uvezenu naopakost, devijaciju i dekadencu. U državi kojoj prijeti bijela kuga i nestanak stanovništva, potrebne su nam povorke mladih i zdravih porodica, te promocija porodičnih vrijednosti.

Klub SDA u Skupštini KS ne prihvata ugrožavanje ljudskih prava i sloboda, niti bilo koji oblik nasilja usmjeren ka različitim shvatanjima i opredjeljenjima, ali smatramo da je nedopustiv planski i sistemski napad na način života i vrijednosti ovdašnjeg čovjeka. Pomjeranje granica u nametanju tuđih vrijednosti i manjinskog svjetonazora zaustavit će građani, koji većinski ne prihvataju promjenu društvene i kulturne paradigme Sarajeva. SDA će ostati njihov glas u institucijama sistema – navodi se u saopćenju.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba