fakta.ba

SARAJEVO / Brus Dikinson u Skenderiji priredio spektakl za pamćenje

Rijetko Sarajevo ima priliku da uživa u spektaklu vrhunskih muzičara,…

Rijetko Sarajevo ima priliku da uživa u spektaklu vrhunskih muzičara, kao što je to bilo večeras.

U punoj sarajevskoj dvorani Skenderija upriličen je spektakl “Jon Lord‘s Concerto for Group and Orchestra”, u kojem je glavna zvijezda legendarni Brus Dikinson (Bruce Dickinson).

Jedinstven spoj klasike i rokenrola oduševio je publiku, koja je na nogama, ovacijama i aplauzom dočekala i ispratila svjetske zvijezde na čelu s velikim priijateljem Sarajeva, Brusom Dikinsonom.

On je na početku poručio: “Scream for me Sarajevo !”, a tokom koncerta kazao je kako voli Sarajevo i govorio je o svom prvom koncertu u bh. prijestonici ratne 1994. godine.

Dikinson i publika disali su kao jedno i osjetila se snažna međusobna emocija. Iz publike su muzičaru poručili da ga vole, a on je uzvratio:

– Volim i ja vas.

U samoj završnici koncerta cijela dvorana je bila na nogama, svi su uglas pjevali s Brusom, koji je obećao:

– Vidimo se opet.

Sjani projekt “Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra” je jednim dijelom repertoar grupe “Deep Purplea”, a drugi dio je komponirao i osmislio osnivač i klavijaturista benda Džon Lord (Jon).

Na bini je bilo više od 70 muzičara, Dikinsona je pratila Zagrebačka filharmonija, a nastupao je čitav niz legendarnih muzičkih imena. Dirigent je Pol Man (Paul Mann).

Producent spektakla je Tomislav Kašljević. 

(Avaz)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba