fakta.ba

Sarajevska SDA: Trojka je frankenštajnska koalicija koja se nezaustavljivo raspada

Nakon što je danas prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zbog…

Nakon što je danas prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zbog neusvajanja izvještaja kompanije ZOI'84, reagirala je SDA Sarajevo.

Naime, sjednica je prekinuta nakon što su je napustili zastupnici Naše stranke izrevoltirani što je dio NiP-a oborio izvještaj njihovog direktora.

SDA sve to tumači kao raspad koalicije.

“Frankenštajnska koalicija koju su sastavili stranci, a kojom su prethodnih godina stvarani preduslovi za kršenje ustavnog poretka i instaliranje marionetskog režima u FBiH, raspada se nezaustavljivo.

Međustranačke sukobe i podmetačine, Trojka je s nivoa općinskih vijeća donijela i u Skupštinu Kantona Sarajevo, što potvrđuje prekid današnje sjednice. Jasno je da dio vladajuće strukture odbija služiti privatnim interesima, nauštrb kapitalnih projekata u KS”, navode iz SDA.

Oni navode da su kadrovi Trojke paralizirali općinske vlasti, a da sad isto slijedi i Kantonu.

“Nakon što su akteri famoznog ‘Sarajevskog dogovora’ potrčali za foteljama i privilegijama viših nivoa vlasti, njihove frakcije potpuno su paralizovale dvije sarajevske općine, donijele neustavne zakone i proizvele brojne afere. Trojka je Skupštinu KS pretvorila u ‘pačju školu’, u kojoj predsjedavajući Skupštine budžetski novac raspoređuje udruženjima bliskim njegovoj stranci.

Takvu koaliciju ne može zakrpiti ni igrokaz u kojem premijer da ostavku, a onda bude mandatar za novi sastav Vlade, u kojoj je on ponovo premijer. Takva vlast i treba da se raspadne, jer predstavlja opasnost za ovdašnji politički sistem i budućnost Bosne i Hercegovine. Ta vlast, utemeljena na ideologiji populizma, lažnoj pravdi, neprovedenoj depolitizaciji javnih preduzeća i prividnoj brizi za običnog čovjeka, uspješna je samo na društvenim mrežama. Umjesto građanima, ta vlast dobro je donijela samo predsjednicima tri stranke, koji su zasjeli u dvije državne i jednu entitetsku fotelju”, zaključili su iz SDA.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba