fakta.ba

Sattler u posjeti Unsko-sanskom kantonu, razgovori sa predstavnicima kantonalnih i lokalnih vlasti

Šef Delegacije i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i…

Šef Delegacije i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler danas se prilikom posjete Bihaću i Unsko-sanskom kantonu sastao sa kantonalnim i gradskim političkim liderima i predstavnicima.

Ovom prilikom razgovarano je o konkretnim nadležnostima i obavezama Unsko-sanskog kantona u procesu pristupanja Bosne i  Hercegovine Evropskoj uniji. Tim povodom organiziran je i “Politički dijalog”, kojem su prisustvovali svi relevantni akteri političkog, društvenog i ekonomskog života u ovom dijelu države.

 – Razgovarali smo o prilikama i izazovima, ali i evropeizaciji ovog kantona koji je najbliži, najistureniji prema Evropskoj uniji. Dobijanje kandidatskog statusa Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji predstavlja poseban iskorak, ali i šansu. Tu su sada naravno i obaveze koje treba ispuniti na svim nivoima vlasti, pa tako i kantonalnom, s obzirom na njegove brojne nadležnosti, kazao je Sattler.

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona Jasmin Musić konstatovali su kako je na sastanku definirana dinamika ispunjavanja obaveza u nadležnosti Kantonalne vlade i Skupštine Unsko-sanskog kantona. Potvrđena je spremnost za stvaranje svih preduslova, koji garantuju stabilizaciju političkih, društvenih i ekonomskih prilika.

Šefu Delegacije Evropske unije u današnjoj posjeti pridružio se i ambasador Republike Slovenije u BiH Damijan Sedar, a u nastavku dana očekuje ih i posjeta Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”, te sastanak sa gradonačelnikom Bihaća Elvedinom Sedićem.

(FENA)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba