fakta.ba

SDP: SDA se mora ograditi od Zahiragića, jer je pod izrazom “balija” pobijeno na hiljade nedužnih Bošnjaka

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine oštro osuđuje govor mržnje zastupnika…

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine oštro osuđuje govor mržnje zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića i daje punu podršku Mirsadu Čamdžiću, potpredsjedniku Naše stranke.

– Iako nas ne čudi od koga dolazi ovaj govor mržnje, jer pomenutnom zastupniku nije prvi put da vrijeđa i etiketira svoje političke protivnike, očigledno je da je mlađahni političar sada zaista pretjerao.

Prevazilazi sve civilizacijske vrijednosti

Upotrijebiti izraz „balija“, isti onaj izraz koji je u protekloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu korišten kao pridjev za hiljade pobijenih nedužnih Bošnjaka, nečuveno je i prevazilazi sve civilizacijske vrijednosti koje se koriste u bh. politici.

Očekivali smo se da će se Zahiragić izviniti Čamdžiću, ali umjesto toga, on je svojim pokušajem opravdanja svoje, kako on tvrdi, nespretne izjave, postigao potpuni kontraefekat i na taj način još jednom dokazao da se radi o klasičnom političkom diletantu, čiji je jedini politički cilj, ne odbrana SDA, nego odbrana bračnog para Izetbegović.

Podsjećamo kako je nedavno novoimenovani potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović praktično politički linčovan zbog njegove izjave o tome kako je SDA bitnija džamija od države, što je od SDA i njenih botova vješto spinovano kao islamofobija.

Optužili Igora Stojanovića

Iako je Stojanović ponovo pojasnio o čemu se radi i da to nije bilo upućeno Islamskoj zajednici u BiH, nego predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, IZ BiH i SDA su promptno optužili Stojanovića za islamofobiju. Zanimljivo je da sada, iz samo njima poznatih razloga, šute, iako se radi o drastično većoj uvredi za sve Bošnjake.

Pozivamo SDA da se ogradi i javno osudi izjavu Harisa Zahiragića ili da prestanu stalno moralizirati o tome kako oni jedini imaju pravo odbrane Bošnjaka, jer ovakve izjave su daleko od toga – navode u saopćenju. 

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba