fakta.ba

Selektor Zmajeva: Znam tim i model za baraž, odlazim ujutro ako javnost bude tražila

Zmajevi će u 10. kolu grupe J kvalifikacija za Evropsko…

Zmajevi će u 10. kolu grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine na Bilinom polju ugostiti Slovačku u utakmici za prestiž. Gosti su u prošlom kolu čekirali kartu za Njemačku, a bh. tim je već odavno izgubio sve šanse da se direktno kvalifikuje na završnu smotru najboljih kontinentalnih reprezentacija.

Stoga su utakmice protiv Luksemburga i Slovačke selektoru Savi Miloševiću trebale poslužiti kao priprema za martovski baraž kojeg smo osigurali kroz Ligu nacija. Ispit u Luksemburgu nisu položili. Ni selektor, ni njegovi izabranici, a da li će stvari popraviti protiv Slovačke vidjet ćemo sutra.

– Mislim da ima i nešto pozitivno od poraza u Luksemburgu. Mislim da i ne moram navoditi imena. I okom se moglo vidjeti koji su bili spremni da idu preko granica na terenu. Kada sam došao kazao sam da će svaki igrač morati dati maksimum. I više od toga. Na svim utakmicama je bilo jasno koji momci su bili spremni ići preko granica. Tu ubrajam i neke nove, koji nisu bili pozivani prije moga mandata – kazao je Milošević, dodavši:

– Nikom porazi nisu prijatni, najmanje meni. Ni mene sve ovo ne treba. Kada sam došao mišljenje svih je da je situacija bila teška. A pričamo o situacijama kada je tim bio kompletan. Preksinoć smo igrali bez pet, šest najboljih igrača. Znam da su ljudi ljuti, djelom bih mogao i ja biti, ali nemam taj luksuz. Moramo izvući najviše pred baraž. Sutra imamo još problema. Ne mogu to navesti, ali vidjet ćete sutra. Moramo pokazati karakter i voljni momenat, ako ništa da pokažemo narodu da nam je stalo – kazao je Milošević.

Da li ima kostur ekipe za baraž?

– Imam apsolutno sve! Tim koji treba da igra i model. Jedini koji može da igra ova ekipa. Ali, to ne mogu dijeliti sa javnosti. Obići ćemo igraće do marta i sve ćemo im objasniti. Da dođu spremni za baraž i da znaju šta se od njih očekuje – kazao je Milošević.

Selektor je govorio da nam nije odmoglo što je sastav pred Lukseburg “procurio” u javnost, da nemamo bolje igrače od ovih, a nije želio govoriti ni o igračima koji će biti “prekriženi” u martu. Naglasio je kako ima pritiska zbog rezultat, ali da ne razmišlja o povlačenju.

– Ne razmišljam da odustanem. Bilo bi nekorektno da sada odustanem. Dogovor je bio da se spremnimo za baraž. I dalje mislim da možemo . Ali, ako javnost bude tražila da idem, idem ujutro – kazao je Milošević.

Potvrdio je da će se za baraž među Zmajeve vratiti Anel Ahmedhodžić, te da će posebna pažnja biti posvećena na psihološki pritisak, te da su u našem timu razmišljali i o angažmanu psihologa.

– Ova i ona ekipa koja će igrati u martu neće biti ni približno ista. Ako uspijemo detalje okrenuti u svoju korist, bit će sve drugačije – kazao je Milošević.

O meču sa Slovacima govorio je i Amar Dedić.

– Svjesni smo da je teška situacija. osjeti se to i među igračima. Moramo se spremiti za taj mart. Moramo dati sve od sebe da to popravimo – kazao je Dedić, dodavši:

– Najveći prolem je što su igrači izgubili samopouzdanje. Moramo skinuti pritisak sa leđa.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba