fakta.ba

SVEČANO U HERCEGOVINI / Šetnjom mladih ulicama Mostara počelo obilježavanje Dana neovisnosti BiH

Tradicionalnom šetnjom mladih u Mostaru je započeo program obilježavanja Dana…

Tradicionalnom šetnjom mladih u Mostaru je započeo program obilježavanja Dana neovisnosti BiH u organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a i mostarskih škola.

Mladi su se okupili na Španjolskom trgu odakle su krenuli u defile gradskim ulicama.

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović ovom je prigodom čestitao Dan neovisnosti svim građanima.

– Danas osnovne i srednje škole na ovaj specifičan način obilježavaju Dan neovisnosti BiH – kazao je ministar Hadžović, dodavši kako se na ovaj način već deset godina u Mostaru obilježava taj praznik.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić kazao je kako ovaj skup najbolje govori o važnosti sutrašnjeg dana, 1. ožujka.

– Na ovaj način i Mostar i cijela BiH trebaju iskazati našu opredijeljenost za samostalnu, suverenu i nedjeljivu BiH. Ovo je budućnost BiH i ovo što imamo danas treba se nadati da će ovako biti i u cijeloj BiH i da će se proslavljati na ovakav način – poručio je Marić.

Ravnateljica IV. osnovne škole Seada Kuštrić dodala je kako se iz Mostara šalje poruka ljubavi.

– Naša djeca su tu da požele ovoj zemlji sve najljepše i da zajedno proslavimo Dan neovisnosti BiH. Ovo manifestacija izuzetno je značajno iz razloga što se na taj način razvija ljubav prema domovini. Djeca ovakve događaje pamte, na taj način pokazuju svoju ljubav i patriotizam, noseći zastave BiH i okupljajući se na jednom mjestu kako bi pokazali zajedništvo – dodala je Kuštrić.

Današnji program obilježavana Dana neovisnosti nastavlja se pohodom na Stari grad u Blagaju i usponom na Forticu.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba