fakta.ba

Simon Rožman: Mi smo najveći klub u državi

Simon Rožman, trener FK Sarajevo i Hamza Čataković, prvotimac Bordo…

Simon Rožman, trener FK Sarajevo i Hamza Čataković, prvotimac Bordo kluba, obratili su se prisutnim novinarima na konferenciji za medije povodom utakmice 15. kola Premijer lige BiH protiv Tuzla Cityja.

Utakmica između Bordo kluba i Tuzla Cityja se igra danas na Koševu od 18 sati, a tim povodom je Rožman poručio kako je sutrašnji meč za njegov tim značajan.

Prije svega, želio bih izraziti saučešće porodici našeg bivšeg igrača i trenera Seada Jasenkovića. To je prvo. Što se tiče same utakmice, ona je za nas značajna, a na drugoj strani stoji ekipa Tuzla Cityja. Radi se o dobroj ekipi, koja bi mogla na ovoj utakmici u prvih 20 minuta voditi sa tri razlike. To je sigurno jedan oprez za nas i to je ekipa koja se želi nadigravati, kazao je Rožman, pa dodao:

Što se tiče nas, jako sam zadovoljan sa time šta se dešavalo u posljednjih 14 dana. Jedna jako dobra energija između igrača je bila prisutna, a sada smo dosta vremena proveli zajedno. Igrači se puno bolje poznaju, nekako segmente i zone spajamo u neke sitnice za cjelokupnu priču. Jedva čekamo utakmicu, jer u utakmici u onih 90 minuta se spoji sve šta radimo i kako se ponašamo. Volio bih vidjeti svoju ekipu da što više stvari sa treninga prenosi na teren, jer to izgleda dobro, ne samo dobro, već jako dobro i sadržajno

Rožman se potom osvrnuo na svoju ekipu.

– Što se tiče igrača, jako puno im znači podrška navijača. Ja znam da ovaj termin nije najbolji, znam i da vremenski uslovi nisu idealni. Međutim, ako smo nešto počeli raditi zajedno, šteta bi bila da sada ne idemo u tom smjeru. Na nama je, posebno na igračima, da navijače privučemo na stadion sa našom igrom i energijom, te da zajedno idemo sa tom pričom koju smo počeli, kazao je Rožman, pa dodao:

Što se tiče igrača koji se vraćaju, za utakmicu ne konkurišu Zeljković i Duraković, a Ziljkić se iz reprezentacije vratio povrijeđen. Oliveria ima kartone, dok su svi ostali tu i jako dobro su raspoloženi. Samo se nadam da će ono sa treninga prenositi na utakmicu, odnosno sva ta energija i kvaliteta da dođe na svoje. Volio bih da se to naše zajedništvo koje stvaramo prenosi na utakmice, pa da se na kraju svi zajedno veselimo.
Rožman je istakako kako mu je čudno što ekipa Tuzla Cityja na svom kontu ima samo deset osvojenih bodova.

Mislim da se radi o jednoj dobroj ekipi, koja ima dobre pojedince i kvalitet. Međutim, malo je čudno što imaju samo deset bodova. Ipak, na nama je sve to upozorenje, igrači su toga svjesni i na nama je da im ne dozvolimo da se razigraju, te da ih zatvorimo tamo gdje mislimo da trebamo. Trebamo pokazati onaj sadržaj koji će zadovoljiti nas i naše navijače.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba