fakta.ba

Sindikat uposlenika KCUS-a prikupio 45.651 KM za Tursku i Siriju

Sindikat uposlenika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), imajući u…

Sindikat uposlenika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), imajući u vidu izrazito tešku situaciju u kojoj su se našli građani Turske i Sirije, priridružio se akciji prikupljanja sredstava za pomoć ugroženim područjima pogođenim zemljotresom, koju je pokrenuo Sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu FBiH. 

Uposlenici KCUS-a prikupili su 45.651,40 KM sredstava, koja su uplaćena na račun Federalnog sindikata, a koji će sredstva proslijediti Sindikatu zdravstva u Turskoj.  

Dio uplaćenih sredstava bit će uplaćen za pomoć narodu Sirije, posredstvom Sindikata zdravstva Turske.

Ovo nije prvi put da se Sindikat KCUS-a uključio u humanitarnu akciju. Početkom migrantske krize u BiH, Sindikat KCUS-a organizirao je akciju u kojoj su prikupljena značajna finansijska sredstva za potrebe kupovine odjeće i obuće migrantima smještenim u migrantskom centru u Blažuju.

– Osim ove akcije, proveli smo i niz drugih humanitarnih akcija u cilju pružanja pomoći našim građanima u stanju potrebe – saopćeno je iz Sindikata KCUS-a. 

(FENA)

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba