fakta.ba

Skok sa Starog mosta postao dio atraktivne turističke ponude za posjetioce Mostara

Skok sa Starog mosta postao dio atraktivne ponude za posjetioce…

Skok sa Starog mosta postao dio atraktivne ponude za posjetioce Mostara, nakon što su Grad Mostar i Klub skakača u vodu “Mostari” sklopili ugovor o partnerstvu kojim se uređuju njihovi međusobni odnosi o uvođenju Mostar Pass turističke kartice.

Ugovor o partnerstvu, u skladu sa Odlukom mostarskog Gradskog vijeća o uvođenju Mostar Pass turističke kartice potpisali su gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Kluba skakača u vodu “Mostari”, Lorens Listo .

Oni su svojim potpisima zagarantovali da će turisti koji dolaze u Mostar imati mogućnost uživo gledati adrenalinski skok u Neretvu, sa nadaleko poznatog UNESCO-ovog spomenika i taj događaj snimiti za trajna sjećanja i društvene mreže.

Ugovorom koji je sklopljen u Mostaru garantuje da će Klub skakača vodu “Mostari” učestvovati u Pass turističkoj kartici dajući usluge koje ulazi u Pass ponudu, tako što će orgnizovati izvođenje atraktivnog skoka sa Starog mosta za turiste koji dolaze u taj grad.

Podsjetimo da je za veliki broj posjetilaca Mostara poseban doživljaj gledati skok sa Starog mosta, kako zbog osjećaja i adrenalina koji izazivaju hrabri mostarski skakači, tako i zbog činjenica da bi mostarski skokovi sa Starog mosta, kao svojevrsni fenomen, trebali biti uvršteni pod zaštitu UNESCO-ove nematerijalne baštine.

Ugovor traje godinu dana od dana potpisivanja, a izvođenje skoka sa Starog mosta se obavlja od 28. augusta do 10. oktobra 2023. godine i od 1. aprila do 28. augusta 2024. godine u sklopu proširene ponude za turiste u tom gradu.

Mostar Pass kartica se nalazi na online platformi prema kojoj će korisnik nakon kupovine dobiti svoju potvrdu u formi QR codea koji će biti moguće očitati na ulazima u objekte koji se nalaze u turističkoj ponudi.

Očekuje se da će modernizacija ponude u Mostaru povećati kvalitetu usluge i jednostavniju dostupnost zanimljivih i atraktivnih sadržaja za sve posjetioce, kojih je iz godine u godinu sve veći broj u turističkom biseru naše zemlje.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba