fakta.ba

PROBLEMI / Traka magistralne ceste Jajce-Donji Vakuf duže od mjesec potpuno propala i blokirana, znaju li u JP “Ceste FBiH” za problem

Duže od mjesec jedna traka magistralnog puta iz pravca Jajca…

Duže od mjesec jedna traka magistralnog puta iz pravca Jajca prema Donjem Vakufu u mjestu Vinac potpuno je blokirana. Zbog slijeganja tla, propala je gotovo cijela traka, a osim što je postavljena signalizacija, nadležni ništa ne poduzimaju. Potpuno je nejasno zašto cestu niko ne sanira.

Odgovorna institucija za održavanje ove magistrale su JP “Ceste Federacije BiH” i pravo je pitanje zašto ništa ne rade, imajući u vidu da u ovom dijelu svakodnevno prijeti velika opasnost od saobraćajnih nezgoda.

Posebno zbog činjenice da je saobraćajnica vrlo frekventna, ali i toga što je privremena signalizacija vrlo loša, nema upozorenja vozačima na 50, 100 ili više metara, nego se saobraćajni znak nalazi tik pored rupe. Većih nesreća nema zahvaljujući isključivo pažnji vozača.

Fakta.ba / N. Č.

Pratite nas
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

Copyright © 2023 fakta.ba | Powered by fakta.ba